MOSAT NETWORK

Sunday, 14 August 2011

Pembunuhan Yang Kejam !!!Kejadian ini berlaku tahun lepas di sebuah daerah bernama Sialkot, Pakistan. Remaja dua beradik, Mughees (17 tahun) dan Muneeb (16 tahun) ini telah dibelasah sehingga nyawa-nyawa ikan, kemudian diheret ke tengah pekan untuk digantung atas tuduhan mencuri oleh sebilangan orang kampung.

Apa yang menyedihkan, mereka dibunuh pada bulan puasa. Difahamkan, hebahan mengenai mereka mencuri adalah tidak benar, tetapi lebih kepada sikap cemburu dan busuk hati oleh orang-orang tertentu di kampung tersebut kerana pencapaian adik beradik ini yang cemerlang. Namun orang kampung telah membuat keputusan sendiri dengan menyeksa mereka sehingga mati.


MENGHENTIKAN FUNGSI AKAL AKAN MENJADIKAN MANUSIA LEBIH HINA DARI BINATANG
Firman Allah .s.w.t dalam surah al-A`raf ayat 179
Dan sesungguhnya kami jadikan neraka jahanam banyak dari jin dan manusia yang mempunyai hati(tetapi)tidak mahu memahami denganya(ayat-ayat Allah)dan yang mempunyai mata(tetapi) tidak mahu melaihat denganya (bukti keesaan Allah)dan yang mempunyai telinga(tetapi)tidak mahu mendengarnya denganya(ajaran dan nasihat) mereka itu seperti binatang ternak,bahkan lebih sesat lagi,mereka itulah orang-orang yang lalai

5 comments:

 1. sadis :'( tiada lagikah secebis simpati di dalam sekeping hati milik manusia2 durjana???

  ReplyDelete
 2. almk..dgr cerite pn dh sayu, tak jadi nk tgok =(

  ReplyDelete
 3. pakar tk nk tgok. huhu.

  I follow u. follow saya balik yer..klik sini untuk follow saya kembali

  ReplyDelete
 4. xsanggup nk tgk..org2 pandai dibunuh..patut la pakistan tu macam tu..tah ape2..xde sivik..smpai bunuh? dlm islam mencuri pun potong tangan aje..

  ReplyDelete